Osztálykirándulás - Szandavári Diáktábor

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Osztálykirándulás

Programok
Osztálykirándulás a Cserhát legszebb vidékére

1. nap: Érkezés a Budapesttõl mindössze 75 km-re, a Cserhát szívében található, erdõkkel körülölelt hangulatos településre, Szandára. A szálláshely elfoglalása után tréfás falukutatási vetélkedõ keretében ismerkedés a táborral és környékével: népi pincesor, palóc építészet, "A Máriácska káponka titka". Látogatás a Helytörténeti és Vadászati Múzeumban, ahol érdekes elõadás egészíti ki a látványos bemutatót. Szabadprogram, sportolási lehetõségek (futball, röplabda, ping-pong, stb.). Vacsora.
2. nap:  Kirándulás az 528 m magasban lévõ szandai várhoz. A 13. századi erõd romjaitól csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé. A Várhegy oldalában található geológiai ritkaságnak számító "andezit-orgona" megtekintése. Igény esetén a Természetvédelmi Területen kialakított Tanösvény bejárása. Ebéd után íjászat - az õsi magyar fegyver története, bemutatása, gyakorlati oktatás. Ismerkedés a palóc hagyományokkal: kézmûves foglalkozás. Vacsora után izgalmas éjszakai állatles a vadõrrel.
3. nap: "Jó palócok és tót atyafiak": Népi építészet és hagyományõrzés a szomszédos Terényben, ahol már évszázadok óta élnek egymás mellett szlovák és magyar nemzetiségûek. Hajó-harangláb, Szent-Györgyi Emlékhely, védett palóc házak. Látogatás egy falusi udvarban, lehetõség kecskesajt készítésére.  Csomagolás, búcsú a tábortól, hazautazás.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz